schyllis.blogg.se

Recept!

Kategori: Allmänt

Smörfyllda bullar

Bulldeg:
150g smör
5dl mjölk
1 pkt jäst
1 ägg
1dl strösocker
½ tsk salt
2-3 kuvert saffran
11-12dl vetemjöl

Fyllning:
200 rumstempererat smör
2 msk vaniljsocker
3dl florsocker

1)Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37gr.
2)Smula ned jästen i en bunke och lös upp jästen med den varma smör/mjölk -spadet.
3)Rör i saffran-kuverten.
4)Tillsätt ägg, strösocker och salt.
5)Rör i mjölet, lite åt gången tills du fått en smidig och LÖS/kladdig deg.
6)Låt jäsa 30 minuter

7)Rör samman fyllningen ill en slät creme
8)Fördela den jästa degen i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
9)Gör små, täta gropar i den ulplattade degen och klicka i fyllningen med sprits eller teskedar över hela degen.
10)Låt jäsa 30 minuter.
11)Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
12)Grädda i 15-20 minuter i 200gr.
Svalna och skär sedan kakan/bullan i rutor.

Njut med ett glas iskall mjölk!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: