Glutenfri Chokladkolatårta!
Tårtbotten
3 ägg
1,5 dl socker
2 dl mjölmix
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
Vispa ägg och socker ordentligt med elvisp. Blanda noggrant ihop alla torra ingredienser i en bunke och vänd sedan ned i äggsmeten. Smöra en form och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 30 minuter.
Kolakräm
1,5 dl vispgrädde
1-1,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
Låt koka ihop i ca 15 min och tillsätt 75g smör och 2 tsk vaniljsocker.
Dela kakan i 3 delar då den svalnat. Koka ihop kolakrämen och täck det nedersta lagret med kolakrämen. Vispa ihop chokladmousse som du sedan brer på översta lagret. (Jag använde köpes-mousse men blir säkert godare med hemmagjord).
Bygg ihop tårtan och täck den med grädde, dekorera med kakao och riven vit choklad.
Njut!