Recept!
Här kommer ett bra recept på en god långpanne-kaka som jag hittade på nätet och bakade tidigare i veckan till Novas kalas...
2 st ägg
3 dl strösocker
150 gram smör , smält
1,5 dl mjölk
4,5 dl glutenfri mjölmix
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Glasyr
112,5 gram smör, smält
3,75 dl florsocker
2,25 msk grädde
1,5 tsk vaniljsocker
Jag gjorde som personen skrev i originalreceptet och gjorde dubbel sats glasyr, vilket blev kanonbra!
Dekorera:
50 gram valfri choklad
Gör så här..
Smält smör.Vispa ägg och socker.
Blanda mjöl, siktad kako, vaniljsocker och bakpulver.
Tillsätt i äggvispet. Blanda i smör och mjölk.
Grädda i bakplåtsklädd långpanna ca. 30x40cm i 225 grader i ca. 12-15 minuter.
Kakan får inte vara för länge i ugnen, så håll koll med en sticka.
Låt kakan sedan kallna.
Glasyr
Smält smöret och blanda i resten av ingredienserna.
Rör om tills det blandat sig till en slät smet.
Bred den varma glasyren över den kalla kakan och låt stelna.
Dekorera: Smält lite choklad som ringlas över glasyren.
Låt stelna och skär upp kakan i rutor.
Ät och njut! ;)