Glutenfri rullårta!
Kategori: Allmänt
Inte för att skryta, men gud vilken god rulltårta jag gjorde idag! Och SNYGG med för den delen!
Till min stora sorg fick mina sista åkerbär från frysen kokas till sylt och bli den supergoda fyllningen i rulltårtan.
Nåväl, här har ni en bild på min goda rulltårta. Tänk er den med grädde på! Mmmm!

Min rulltårta
Ingredienser:
- 3 ägg
- 1,5 dl socker
- 0,5 tsk bakpulver
- 2dl åkerbärssylt
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 90 g (ca 1,5 dl) Mjölmix
- Sätt ugnen på 200º.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda mjölmix, vaniljsocker, bakpulver och rör ned ägg/socker smeten. Rör till en jämn smet.
- Bred ut smeten i en långpanna och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper bestrött med vaniljsocker och strösocker.
- Låt kakan svalna innan du brer på sylten och rullar ihop till en rulltårta.
Bloggadress: http://misspiggelin.se